De broekzakbeller
Rond de kerstperiode van vorig jaar (of iets meer dan anderhalve week geleden, zo u wil) zijn er in verschillende landen lijstjes opgesteld: muzieklijstjes, boekenlijstjes, filmlijstjes, lijstjeslijstjes,...
Een der lijstjes waar menig mens zijn inspraak inkreeg was "Het mooiste woord" oftewel de vraag welk woord rolt het lekkerst uit je mond in je eigen moerstaal. Het grappige was dat de Nederlanders kozen voor "liefde" terwijl de Vlaming koos voor het woord "goesting". Blijkbaar weet onze Bourgondische aard zich perfect te manifesteren in ons taalgevoel. Deze week echter hoorde ik op het Nederlandse journaal een relatief nieuw woord dat ongelooflijk goed in de mond ligt en nog goed klinkt ook: de broekzakbeller.
De meerderheid van de gsm-gebruikers zal wel al in contact gekomen zijn met broekzakbellers. In het verleden heeft men mij tot scha en schande zelfs meermaals op mijn broekzakbellerij gewezen. Broekzakbellerij zijn de hijgtelefoons zonder gehijg en perverse bedoelingen. Broekzakbellerij doet zich voor wanneer je mensen per ongeluk en zonder dat je het zelf beseft, opbelt en vervolgens laat genieten van de stilzwijgendheid van je broekzak, eventueel aangevuld met wat achtergrondgeluid.
Om broekzakbellerij te vermijden, kan je enkele stappen ondernemen:
- Stap 1: zorg ervoor dat je je gsm niet bij je hebt
- Stap 2: indien je je gsm wel bij je hebt, zet dan de toetsenblokkering aan
- Stap 3: moet je nogal veel handelingen doen die mogelijk je toetsenblokkering ongedaan maken, zorg er dan voor dat je eigen nummer als eerste in je telefoonboek is opgenomen (gemakkelijkheidshalve door een opeenvolging van vele a's)
Het in gebruik nemen van deze handige regels zal ervoor zorgen dat je broekzakbellerij sterk zal afnemen, je minder geld kwijt bent aan broekzakgesprekken en de mensen voortaan wat vriendelijker reageren als je ze aan de lijn krijgt.
Gezien: Donnie Darko
<< Startpagina